CARNAVAL SOLSONA Carnaval Solsona

Solsona tindrà Carnaval!

General

El passat divendres 4 de febrer es va presentar als socis de l’Associació de Festes del Carnaval el programa d’actes de l’edició d’enguany. 

Després de la incertesa derivada de les restriccions per la pandèmia, la seva evolució farà possible un Carnaval amb actes al carrer i concerts a la sala Polivalent. No obstant, alguns actes han canviat d’espai. Tot seguit es detallen les principals novetats en els actes d’aquest Carnaval:

El tret de sortida s’espera per al proper cap de setmana amb el Documental dels 50 anys del Carnaval de Solsona, un film d’Elsabeth Produccions que es presenta al públic al teatre Comarcal el dissabte 12 de febrer a les 18:00 i el diumenge 13 de febrer a les 17:00. Les entrades es poden comprar a entradessolsones.com, i el mateix dia es podrà adquirir en format físic amb un descompte de 5€.

Per escalfar motors, després de l’Entrega de Bojos del divendres 18 de febrer, la Camerata Bacasis ens oferirà Electrobacasis, un gran espectacle amb els temes de més èxit passant pel rock Català fins a músiques dels DJ’s més actuals. És per a tots els públics i les entrades es podran adquirir properament a entradessolsones.com. Els socis amb abonament podran entrar gratuïtament sense reserva.

Els abonaments i la resta d’entrades es podran adquirir a la botiga del Carnaval, situada al Carrer Castell 37, que obrirà per a socis el divendres 11 de febrer a les 19:00, i per a no socis a partir del dilluns 14 de febrer a la mateixa hora. Els abonaments només els podran adquirir els socis de l’associació per un preu de 65€. Tots els horaris i preus es poden consultar a https://app.carnavalsolsona.com

L’endemà dissabte 19 de febrer a les 2:00 a la sala Polivalent, arriba la Nit de DJ’s “Beat Festival” amb Luka Caro, Tatiana Cabezas, Rolaway, Toni Codina i Sold3k. L’entrada és de 10€.

Diumenge 20 de febrer, en lloc de l’habitual parc infantil, els infants podran gaudir d’un espectacle a la plaça del Camp a partir de les 11:30h. I a la tarda, durant el Wall d’Assaig (17:30), trencarem els ous amb la culminació del projecte impulsat per la comparsa Espedrers.

Entrats ja a la setmana de Carnaval, Dijous Gras al migdia descobrirem el desenllaç del segrest del Carnestoltes a través de les xarxes. A més de tots els actes habituals, a les 22:00 s’hi incorpora el Rusc Fest, amb Set de Rumba al carrer Sant Cristòfol, organitzat per la comparsa l’Abeille. A la 1 de la nit, a la sala Polivalent, concert amb The Velcros, Germà Negre i DJ Èrika, amb un preu de 12€.

Divendres, dia de novetats i canvis: els Gegantons a Prova canvien de localització i s’estenen per tot el nucli antic, a partir de les 10:30 des de la plaça del Camp. Al migdia, Dinar Jove a la plaça del Consell Comarcal. A la tarda, els més petits reben el seu Carnestoltes, també desaparegut l’any passat, a la sala Polivalent, juntament amb Coloraines Band. A les 19:30, les comparses Lo cal Quinto, Viskiends i Gàltons organitzen L’Ou com Balla a la plaça sant Joan, amb la Zarigüella, DJ Èrika i DJ Circum Cisió. A les 21:30, durant el Wall de la Patacada, Concert Jove a la plaça del Consell Comarcal. A la nit, en lloc de l’habitual Ramel, la comparsa Mitxus ens ofereixen Festa-Fotre a la plaça de la Catedral. I per acabar, a la 1:30, concert a la sala Polivalent amb Rocktàmbuls, Les Montses i La Quinta, per un preu de 15€.

Dissabte, ben entrada la tarda, a les 16:00, “Tothom al Lloro!” amb Joan Vilandeny a la plaça del Camp. La tradicional rua de comparses serà a partir de les 19:30 per la carretera de Torà. La proclamació del Mata-ruc d’Honor i els ballets del vespre canvien d’ubicació, de la plaça Major a la plaça del Camp. A les 2:00, concert a la sala Polivalent amb Ebri Knight, Les Absentes i Mashup Party, amb un preu de 15€.

Diumenge dia 27, a les 10:30, s’inicia la pujada d’autoritats des de l’Ajuntament fins a la plaça del Camp, on seguidament engegarà el Matí de Reines, amb l’elecció del Ruc de l’Any, el sermó i els ballets. A les 19:30, “Kina Pandèmia!” es trasllada a la sala Polivalent. Els cartrons es podran adquirir a botiga per 3€.

Dilluns de Carnaval Infantil, la pujada d’autoritats s’inicia també des de l’Ajuntament fins a la plaça del Camp, on es rebran les carrosses. Sermó, bramada i ballets al mateix lloc. A les 16:30, concurs i Wall de Disfresses infantil amenitzat per Pepsicolen a la Sala Polivalent. Recordem que el format de passarel·la desapareix enguany però es manté el concurs amb les mateixes categories que en les edicions anteriors. Els infants es podran apuntar i recollir el número a botiga. Després del sopar de comparses a la sala Polivalent, concert amb DJ Carnestoltes, Ban’d’festa i DJ Circum Cisió. El preu del sopar és de 7€, i del sopar + concert de 12€.

Dimarts a les 23:15, Wall de Disfresses amb Swing Latino a la sala Polivalent, per un preu de 10€. Dimecres es manté el format de cada any durant tot el dia.

Passada la setmana de Carnaval, el diumenge 6 de març, es farà la foto conjunta dels mecenes del Pop, la nova figura inclusiva del Carnaval de Solsona, a la plaça del Camp a les 12 del migdia. 

Amb l’objectiu de fer un Carnaval per a Tothom, els actes de l’Entrega de Bojos, la proclamació del Mata-Ruc d’Honor de dissabte i el sermó i els ballets de diumenge i dilluns comptaran amb intèrpret de llengua de signes. A més, els actes principals tindran un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda, i es podran seguir des de casa per streaming al canal de Youtube del Carnaval.

Tot el programa sencer es pot consultar a la web del Carnaval. Recomanem seguir les xarxes socials per estar al cas de qualsevol modificació.

Ens veiem als carrers. Salut i Carnaval!

Més notícies