CARNAVAL SOLSONA Carnaval Solsona

Se suspenen els actes presencials i de carrer del Carnaval 2021

General

L’Associació de Festes del Carnaval de Solsona canvia el format del Carnaval 2021 suspenent els actes presencials i de carrer

L’Assemblea de socis, reunits de forma extraordinària aquest passat dissabte, va acordar aquest canvi en el format de la festa més popular de la ciutat.

A causa de les últimes dades que mostren un augment descontrolat dels casos de coronavirus a la nostra comarca, l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona ha decidit cancel·lar tots els actes de carrer i presencials per al Carnaval d’enguany.

El passat dissabte 16 de gener es van convocar els socis i sòcies en una assemblea extraordinària en format telemàtic per debatre la possibilitat de realitzar la festa i compartir punts de vista. L’opinió majoritària va ser la de fer un Carnaval telemàtic, seguida per l’opció de tirar endavant només alguns actes de forma presencial. Una quarta part dels socis assistents van opinar que era preferible la seva cancel·lació.

Des que es van iniciar els preparatius d’aquesta 51a edició, es contemplava un Carnaval totalment adaptat a la situació, amb actes d’aforament limitat i totes les mesures de seguretat, i retransmissió en streaming per poder-los seguir a través d’Internet. Finalment, actuant amb responsabilitat, l’Associació de Festes del Carnaval, per decisió pròpia i desvinculada de cap administració, ha cregut convenient suspendre qualsevol activitat de carrer o presencial.

Tot i això, per als més petits es manté “L’aventura del Carnaval Infantil”. Els nens i nenes que s’hi hagin inscrit rebran a casa una carta amb activitats i missions relacionades amb el Carnaval que hauran de realitzar durant aquella setmana a casa seva. Les inscripcions estan obertes fins al 31 de gener. Així com també, es realitzarà alguna sorpresa via telemàtica per tal de mantenir el record de la festa més popular, participativa i mediàtica de la ciutat durant la setmana de Carnaval.

La presentació del Pop, el gegant inclusiu impulsat per l’Associació juntament amb Amisol i la Colla Gegantera, es durà a terme quan la situació ho permeti. El seu mecenatge segueix en marxa i qualsevol persona que hi vulgui col·laborar ho pot fer a través del web https://carnavalsolsona.com/pop.

També es pot seguir comprant números del Testament del Carnestoltes als establiments col·laboradors. El número guanyador s’anunciarà el dimarts de Carnaval.

Per últim, des de l’AFCS volem enviar un missatge de suport a les famílies afectades per la pandèmia i als usuaris i treballadors de la residència Hospital Pere Màrtir Colomés, i fem una crida a la prudència i a respectar la normativa d’àmbit social i de mobilitat durant els dies de Carnaval.

Més notícies