De l'11 al 17 de febrer Carnaval Solsona

L’Associació de Festes del Carnaval de Solsona fa saber

General

Després de donar-hi voltes i d’acollir les valoracions dels últims anys i de les diferents parts implicades a la festa, volem comunicar-vos la decisió que s’ha pres en relació a l’acte dels “Carrus Musicals”.

Al llarg dels últims anys, els carrus han pres protagonisme a la festa, en ocasions en detriment d’alguns actes o, fins i tot, de la convivència ciutadana. Des de l’AFCS creiem que el Carnaval ha de ser un espai de festa i disbauxa amb respecte i comunió entre les comparses i els veïns.

Per tant, us fem saber que en l’edició del proper Carnaval 2020, l’acte dels “Carrus Musicals” no formarà part del programa, en haver considerat que la dinàmica que prenen aquests elements no fomenta la integració a la festa.

Valorem la implicació de totes les comparses a l’hora de treballar i construir aquests elements, ja que més enllà de la finalitat, uneixen i potencien el sentiment de pertinença a un col·lectiu i a la identificació comunitària de la festa. Així doncs, animem a totes les comparses que continuïn implicant-se d’aquesta manera i les animem a bolcar-se en altres actes que, conjuntament, mantenen viva l’essència del Carnaval.

A tall de conclusió i perquè quedin les coses clares, l’AFCS en cap moment prohibeix els carrus. Tanmanteix, enguany no estaran inclosos dins del programa, i remarquem la importància del bon ús dels carrus per garantir la convivència amb la festa i la comunitat.

Aprofitem l’avinentesa per recordar que l’ordre públic de la ciutat recau en l’ajuntament i en la policia local.

Salut i carrus!

Més notícies